Fogmegtartó Kezelések

Esztétikus tömések

Tömés, esztétikus tömések: A fogak különböző mértékben sérülhetnek: szuvasodhatnak, lekophatnak vagy letörhetnek. Ha valamilyen külső kémiai vagy fizikai behatásra hiány keletkezik a fog szöveteiben (dentin, zománc), tömésre van szükség. Fogászatunk a világszínvonalú technológiát képviselő piacvezető fogászati anyagokat gyártó 3M Espe vállalat hivatalos magyarországi referenciarendelője. Az esztétikus megjelenés és az Ön mosolya érdekében a különböző tömések készítésénél a cég kiváló minőségű, magas esztétikai igényeket kielégítő, fogszínű, fényre kötő tömőanyagait alkalmazzuk. Ezek az anyagok a legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően oly mértékben hasonlítanak a fog különböző részeinek (zománc/ dentin; nyaki-/ éli terület) optikai tulajdonságaihoz,,hogy lehetővé teszik a szabad szemmel alig látható tömések készítését.

Gyökérkezelések: Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a nagymértékű, hogy eléri a fogbélüreg tartalmát, idegeit, ami erős fájdalommal és akár szövődményekkel is járhat. A fájdalom megszüntetésének egyedüli megoldása, ha fogbélüreg és gyökércsatorna baktériummal fertőzött tartalmát eltávolítjuk, majd a gyökércsatornák sterilizálását követően gyógyszeres majd végleges töméssel lezárjuk. A kezelés helyi érzéstelenítésben történik. Rendelőnkben az endodontiára (fogbélkezelésekre) különösen nagy hangsúlyt fektetünk, a legkorszerűbb eszközökkel és anyagokkal, fájdalommentesen végezzük a beavatkozásokat.

Gumiizolációs kezelések (Kofferdam)

A kofferdam, vagy más néven nyálrekesz használata megkönnyíti fogorvosaink munkáját.

Töméskészítéskor, gyökérkezeléskor, betétek beragasztásakor nagyon fontos, hogy a kérdéses területet megóvjuk a nyáltól, vértől, baktériumoktól, párától vagy az egyéb szájüregi nedvességtől. Ezenkívül megakadályozza, hogy a kezelés során használt segédeszközök (pl. gyökérkezelő tű, tömőanyag darabka vagy különböző fertőtlenítő folyadékok) a szájüregbe, a tápcsatornába, vagy esetleg a légutakba kerüljenek. Vendégeink számára is bizonyos mértékű szabadságot jelent: a kezelés közben nyelhetnek, vagy minimálisan összecsukhatják szájukat. Az izolálásra használt gumilepedőt egy kapoccsal rögzítjük a fogon. Rendelőnk egyike azon kevés rendelőnek, ahol -a szakmai ajánlásnak megfelelően- rutinszerűen használjuk a kofferdamot.

Ajánlott információ

Információk mindennapjainkra

Pácienseinknek még egészséges vagy panaszmentes fogak esetén is javasoljuk, hogy legalább félévente ellenőriztessék fogaik állapotát. A rendszeres fogorvosi kontrollal számos fogbetegség megelőzhető és sok későbbi panasztól kímélheti meg az embert. Abban az esetben, ha fogai állapotában bármilyen változás áll be, elszíneződnek vagy esetleg apró fekete pöttyöket lát a fogzománcon, haladéktalanul keresse fel orvosát!

Bővebben...