Fogpótlások

Kerámia-és aranyinlay-k

A fogkorona részleges pótlására a rágófogaknál az inlay-k jelentik az optimális megoldást: ha a fog szuvasodása olyan mértékű, hogy a hagyományos töméssel már nem lehet megoldani, de teljes borítókorona felhelyezése még nem javasolt. Készülhet fémből, (pl. arany) műanyagból vagy porcelánból. A fogüreg lenyomata alapján, fogtechnikai laborunkban, esetekben öntött csapos megerősítéssel készítjük, és speciális ragasztóanyaggal rögzítjük az előkészített fogüregbe. Az inlay technika alkalmazása lehetővé teszi a fog eredeti esztétikai állapotának rekonstrukcióját, anatómiai formájának-, rágóképességének visszaállítását.

Kerámia leplezésű hidak és koronák

Ha a fog oly mértékben károsodott, hogy töméssel már nem lehet biztosítani a tartós eredményt, koronát készítünk. Koronák készítésére a legkülönbözőbb anyagok és lehetőségek kínálkoznak: fém, nemesfém, vagy teljesen fémmentes kerámia. Az esztétikus megjelenés és a természetes hatás érdekében rendelőnkben a kerámia leplezésű koronákat ajánljuk, amelyek rendkívül biokompatibilisak, stabilak, tartósak, valamint a használhatóság mellett színtartásuknak köszönhetően esztétikai hatásuk is hosszú távon érvényesül.

Nem csupán a koronák lehetnek kerámia leplezésűek, hanem maga a híd is lehet teljesen fémmentes, kerámia. Előnye, hogy a természetes foghoz legjobban hasonlít, a legmagasabb esztétikai követelményeket is kielégíti, emellett teljesen megfelel a hosszú távú használhatóság követelményeinek, használata kényelmes, mindemellett pedig biokompatibilis anyagok alkotják.

Részleges és teljes fogsorok

Rendelőnkben igénytől és adottságoktól függően teljes, részleges ill. kombinált fogpótlási lehetőségekkel állunk Vendégeink rendelkezésére.

Kombinált fogpótlások

Azoknak a Pácienseinknek ajánljuk ezt a fogpótlási módszert, akiknek többnyire az oldalsó területeken hiányos a fogsora és nem implantálható, vagy valamilyen okból az orvosaink nem javasolják a beültetést. A kombinált fogpótlások a rögzített hídpótlás előnyeit ötvözik a kivehető fogpótlással. Ezek a fogpótlások stabilak, nem károsítják a nyálkahártyát vagy a csontot. Esztétikai hatásuk a rejtett elhorgonyzás révén kiváló. Gnathológiai kezelések (fogak érintkezésével kapcsolatos kezelések) Orvosaink különösen nagy hangsúlyt fektetnek a gnathológiára. Mind kezeléseink, mind pedig technikai munkáink során ügyelünk a fogak harmonikus és pontos záródására, mely a harapásbiztos fogsor és a hosszú távú használhatóság elengedhetetlen feltétele.

Ajánlott információ

Információk mindennapjainkra

Pácienseinknek még egészséges vagy panaszmentes fogak esetén is javasoljuk, hogy legalább félévente ellenőriztessék fogaik állapotát. A rendszeres fogorvosi kontrollal számos fogbetegség megelőzhető és sok későbbi panasztól kímélheti meg az embert. Abban az esetben, ha fogai állapotában bármilyen változás áll be, elszíneződnek vagy esetleg apró fekete pöttyöket lát a fogzománcon, haladéktalanul keresse fel orvosát!

Bővebben...